John Castrillo és un dels pastors del Centre Cristià Fe, Esperança i Amor. Nascut a Costa Rica, fa catorze anys que viu aquí, a cavall entre Salt, Banyoles i Olot.
John, explica'ns com has arribat fins aqui.
Vaig néixer en una família religiosa de Costa Rica, però de jove vaig començar a distanciar-me de l'església. Hi havia tantes coses que m'atreien més! Però, ja a la universitat, vaig veure que aquella vida no m'omplia. I un dia, escoltant una predicadora, vaig veure clar què és el que estava deixant de banda, i vaig tornar. Després, un cop a l'església, vaig voler donar un pas més en el meu compromís, i em vaig preparar per ser pastor. Finalment, Déu em va cridar a venir aquí, a Catalunya, un país amb molta feina evangelitzadora per fer.
Algunes persones veuen els protestants com uns radicals.
Però és tot el contrari! El que passa, és que nosaltres no entenem la fe com un conjunt de normes, sinó com un estil de vida. Una manera de viure, agraint a Déu el que ens ha donat. Algunes vegades ens pregunten: per què els diumenges preferiu anar a l'església, enlloc d'anar d'excursió, o a la platja? I els hem de dir que, per a nosaltres, passar el diumenge amb els germans de la comunitat és una benedicció, i que ho fem molt a gust.
Parla'ns de què vol dir ser pastor d'una comunitat.
Ser pastor és, primer de tot, una responsabilitat. Ets un referent per a moltes persones, i això fa que hagis de tenir molt clar la teva autoritat no te la donen les teves paraules, sinó la teva vida. No pots predicar el que no vius.
Què ens pots explicar de la teva experiència en el diàleg interreligiós?
És una manera de conèixer diverses maneres d'expressar la relació de les persones amb Déu. Més enllà de les creences de cadascú, hi ha una necessitat de cerca de Déu. El diàleg interreligiós m'ha servit per superar molts prejudicis, i poder parlar de tu a tu amb els que pensen diferent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada