Qui som?


La diversitat és un dels principals trets que defineix la societat actual, tot i que al llarg de la història ha estat una constant pròpia de la seva personalitat. De totes maneres, als darrers anys, aquesta s'ha fet més visible a partir de l'arribada de persones procedents d'arreu del món.

En l'àmbit religiós, doncs, la diversitat també s'ha vist incrementada i ha donat pas a l'obertura de diferents espais de culte i tradicions religioses que prenen múltiples rostres. La religió juga un paper important en les creences de les persones i també en la seva identitat. És, entre moltes altres coses, un símbol que ajuda a definir la personalitat dels individus, tant a nivell individual com col·lectiu.

Tot i això, moltes vegades, les religions han estat utilitzades com un element de confrontació i d'erosió de la convivència. A més, el desconeixement i la incultura religiosa han alimentat els prejudicis i la desconfiança de les persones cap a les religions i cap aquells qui les professen.

Per aquest motiu, quatre confessions religioses de la ciutat han decidit agrupar-se per tal d'aprofundir en el coneixement mutu, promoure el respecte i organitzar activitats de relació entre el conjunt de la ciutadania. No es tracta d'activitats de captació de fidels, sinó de donar a conèixer, d'informar i, en definitiva, d'obrir les portes a totes les persones amb inquietuds per conèixer els altres.

Els nostres objectius són:

  1. Donar una imatge d'unitat de les religions en contra de la imatge de confrontació que es dóna constantment des de diferents àmbits.
  2. Fer activitats conjuntes entre les diferents confessions.
  3. Aconseguir que els membres de les diferents confessions coneguin millor les altres religions.
  4. Insistir més en els punts en comú que tenen les religions que no pas en les diferències.
  5. També es considera important que es tingui en compte que la voluntat de les religions no és fer "captació" de nous membres sinó que es vol informar i donar a conèixer.
  6. Reforçar la importància del català com a llengua comuna en la interlocució dels líders religiosos i en l'edició del material divulgatiu i informatiu de les activitats previstes.
Olot, abril del 2009.